Børn og Unge

I hverdagene i Hellerup Kirke er der aktiviteter for børn og unge i alle aldre. Der er babysalmesang, spaghettigudstjenester, minikonfirmander, KFUM-spejdere og ikke mindst konfirmationsundervisning.

Børn og unge er altid velkommen til højmesserne og de øvrige aktiviteter i kirken. Et af sideskibene i kirken er udstyret med legetøj og tegneredskaber, og børn i ledsagelse af en voksen er velkomne til at opholde sig der under gudstjenesten.

Henvendelser vedrørende dato for dåb skal ske til kirkekontoret. Er du i tvivl om hvorvidt dit barn skal døbes, er du velkommen til at kontakte en af præsterne til en samtale om dåbens teologi og betydning.

Konfirmation 2020-21

Der bliver konfirmation følgende dage i 2021:

Fredag 30. april kl 10 ingen ledige pladser
Fredag 30. april kl 12 ingen ledige pladser
Lørdag 1. maj kl 10 - ingen ledige pladser
Lørdag 1. maj kl 12 - ingen ledige pladser
Søndag 2. maj - ledige pladser

Vi indskriver konfirmanderne efter den ønskede konfirmationsdato, da vi har konfirmander fra mange forskellige skoler.  Konfirmanderne går til præst sammen med dem, der skal konfirmeres samme dag.

For at blive konfirmeret i Hellerup Kirke skal man
- gå i 8. klasse i skoleåret 2020-21 og
- bo i Hellerup Sogn
- eller være elev på en skole i Hellerup Sogn
- eller være døbt i Hellerup Kirke
Alle andre henvises til bopælssognet.

Tilmeldingsfristen er 4. juni 2020.

Tilmelding her https://forms.churchdesk.com/f/oDex-RsmuS 

Konfirmationsforberedelsen finder sted september til april enten tirsdag eller torsdag kl 14.30-16.  Vi kan først oplyse ugedag, nar vi kender det endelige antal konfirmander.

Bekræftelse og praktisk info sendes på mail i slutningen af juni.

Børnegudstjeneste

P.g.a. coronasituationen holder vi, i øjeblikket, ikke spaghettigudstjenester, men slet og ret: Børnegudstjenester. Det vil sige at der ikke bliver serveret aftensmad.

Men: Kl 16.30 serverer vi en sund snack til børnene og en kop kaffe til de voksne (i sognegården)

Børnegudstjenesterne er bygget op omkring en fortælling fra Bibelen i børnehøjde, måske en leg eller et lille optrin og tre korte salmer. Vi tilret­telægger gudstjenesterne for børn mellem 3 og 8 år, men større og mindre søskende er velkomne, når de voksne sørger for at hjælpe med at holde ro.

Husk, at det altid er forældrenes opgave at hjælpe børnene til at opleve, at kirkerummet og gudstjenesten er et anderledes rum end der, hvor de plejer at færdes.

Børnegudstjenesten varer ca. 1/2 time. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.

1. tirsdag i måneden fra september til maj kl. 17 i kirken.

Babysalmesang

 

Med salmeang og rekvisitter skaber vi en musikalsk stund, hvor vi veksler mellem stilhed og bevægelse. Kirkens særlige rum danner ramme om en oplevelse med leg, glæde og nærvær. Babysalmesang varer 30 - 45 minutter.

Efter babysalmesangen er der kaffe, brød og babyhygge i sognegården, for de som har tid og lyst. Her kan forældrene snakke, udveksle erfaringer, give børnene mad, o.s.v. 

For børn mellem 2 og 11 måneder og deres forældre (eller andre nære voksne).

Der er ca. 4 forløb á ca. 8 ugers varighed i løbet af et år. Vi mødes i kirken onsdage kl. 10.00

For tilmelding og nærmere info: Kontakt kirke- og kulturmedarbejder Sita Hessing på sita@hellerupkirke.dk

Der er begrænsede antal pladser.

Gratis.

Minikonfirmander

Som minikonfirmand kommer du helt tæt på kirkens særlige rum - orgelet, kirkeklokkerne og alt det andet. Hvorfor er der højt til loftet i kirken, og hvorfor hænger der et skib? Du bliver klogere på hvad kirken egentlig er for et sted, og hvad den kan bruges til. Sammen fordyber vi os i livets store spørgsmål om mening og fællesskab, hvad vi tror på og hvorfor. Undervisningen veksler mellem bevægelse og leg, fordybelse og ro. Hver gang samles vi om et eftermiddagsmåltid.

Minikonfirmandforløbet udbydes skiftevis til  3. klasserne på de forskellige skoler i sognet.

For mere information kontakt Sita på sita@hellerupkirke.dk

 

 

Skolebesøg

Alle klassetrin er velkomne til at komme på besøg i kirken. Vi holder jule- og påskevandringer, oplæg om bestemte temaer og øvrige læringsaktiviteter. For at høre nærmere eller aftale et besøg, kontakt sognepræst Christine Damgaard Jensen: cdj@km.dk // 29 39 05 35

Gentofte Provsti udbyder endvidere en række undervisningsmoduler til alle skoler og gymnasier i kommunen. Se nærmere her:

Folkeskole: http://skole-kirke-gentofte.dk

Gymnasium: http://gym-kirke-gentofte.dk

Spejderne

KFUM-Spejderne i Hellerup holder til i Ungdomshuset overfor kirken http://kragefolket.dk.