Præstepraktikant

Udgivet tir d. 7. maj 2019, kl. 00:00

Gunhild Als er i praktik hos præsterne i foråret i forbindelse med hendes uddannelse på pastoralseminariet. Hun fortæller her sin historie:

Jeg faldt nærmest ind i kirken, da jeg for 12 år siden faldt og kom til skade med min ankel, og i en lang periode havde udsigt til at måtte indrette mig anderledes end hidtil. På det tidspunkt dansede jeg og trænede dagligt, arbejdede på en forestilling og levede af fra-hånden-i-munden jobs.

En ven gjorde mig opmærksom på et job som kirketjenervikar, som han syntes så mere »ankel-venligt« ud, og pludselig fra at være noget nær kirkefremmed var jeg til gudstjeneste hver søndag som kirketjener. Gudstjenesten gjorde indtryk. Dens samspil mellem ord, musik, krop og rum. De svært tilgængelige dogmer og begreber som treenighed, to-natur, synd og frelse. Spændingen mellem begribeligt og det begribeliges grænse. Sprogets arbejde i alt dette. Inden der var gået et år var jeg startet på teologistudiet. I studietiden har jeg især været optaget af dogmatik – herunder (religions)filosofi, litteratur og hermeneutik. Jeg har nørdet på studiet, mens jeg sideløbende har arbejdet som Kirke- og Kulturmedarbejder de sidste 11 år. I mit speciale er jeg vendt tilbage til gudstjenesten og arbejder med Højmessens liturgi og den liturgiske krop. Her arbejder jeg blandt andet med en krops- og koreografiforståelse, som jeg henter i den japanske dans, butoh.

De næste måneder glæder jeg mig til at skulle møde jer ansatte og menighed i Hellerup kirke og være med til så meget som muligt i den kommende praktikperiode.